Інфляція у Китаї впала до мінімуму за 4 місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у Китаї впала до мінімуму за 4 місяці

Світ
168
Споживча інфляція в Китаї впала в серпні до чотиримісячного мінімуму, в той час як ціни виробників продовжують знижуватись вже 30 місяців, що дає уряду додаткові стимули для підтримки економіки в умовах спаду.
За даними Національного бюро статистики, індекс споживчих цін виріс на 2% в порівнянні з тим же періодом роком раніше. Згідно середньою оцінкою економістів, опитаних Bloomberg News, зростання повинно було скласти 2,2%, при цьому в липні індикатор підвищився на 2,3%. Індекс цін виробників впав знизився на 1,2%, тоді як очікувалося падіння на 1,1%.
Статистика вказує на слабкість внутрішнього попиту, а раніше на цьому тижні були опубліковані дані, що свідчать про падіння імпорту. Після зняття Народним банком Китаю державного контролю вартості запозичення серед інструментів регулювання інфляції у ЦБ країни залишилися резервні вимоги деяких банків і таргетування рівня ліквідності. Ці інструменти не зупинили уповільнення обсягу кредитної та грошової маси, тому в уряду КНР з’явився черговий привід для стимулювання економіки.
Економісти очікували в серпні сукупне фінансування в розмірі 1,135 трлн юанів ($ 185 млрд) згідно з середнім прогнозом аналітиків, опитаних Bloomberg. Враховуючи липневе падіння, можна зробити висновок, що два останні місяці продемонстрували найслабші показники обсягу нових позик з 2011 р.
Структурні реформи в Китаї спрямовані на підвищення якості зростання і допомагають знизити ризик “жорсткої посадки” другої за величиною економіки світу, з такою заявою раніше виступив прем’єр Держради КНР Лі Кецян.
“Сьогоднішні дані зайвий раз підтвердили факт, який ми всі знаємо: економіка ще слабка, – підкреслив керівник відділу Китаю економічних досліджень в UBS Ван Тао. – Уряд вже розробив заходи щодо стабілізації зростання”.
Оцінки аналітиків щодо споживчої інфляції в серпні коливалися від 2% до 2,7%, тоді як уряд Піднебесної таргетував зростання на 3,5% цього року.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас