"Київенерго" скоротило заборгованість перед "Нафтогазом" на 18% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" скоротило заборгованість перед "Нафтогазом" на 18%

Енергетика
203
ПАТ “Київенерго” скоротило заборгованість перед НАК “Нафтогаз” на 18%. Про це під час брифінгу повідомила фінансовий директор ПАТ “Київенерго” Тетяна Грязнова.
Т.Грязнова зазначила, що за 8 місяців поточного року заборгованість бюджетної сфери склала більше 352 млн грн.
“Незважаючи на це ми збільшили розрахунки з НАК” Нафтогаз “за цей період майже вдвічі. Заборгованість за газ на 1 вересня цього року склала 1,7 млрд грн, в той час як на 1 вересня минулого року вона становила 2,1 млрд грн. Ми скоротили її на 18% “, – сказала вона.
Т.Грязнова зазначила, що НАК “Нафтогаз” надає на своєму сайті таку інформацію про боржників: “За останній тиждень серпня боржники” Нафтогазу “зменшили заборгованість за газ на 47 млн грн. Повинна сказати, що з цієї суми 36% від всіх платежів України за газ належать “Київенерго”. 19 млн грн тільки за останній тиждень серпня “Київенерго” оплатило за газ “.
Т.Грязнова також зазначила, що незважаючи на це, НАК “Нафтогаз” називає “Київенерго” найбільшим боржником за розрахунками за газ.
“Абсолютно публічна інформація -” Київенерго “споживає більше 20% обсягу газу всіх підприємств теплокомуненерго України, які виробляють теплову енергію. Заборгованість “Київенерго” в повній заборгованості підприємств теплокомуненерго перед НАК “Нафтогаз” на 2 вересня цього року, за даними “Нафтогазу”, становить 17%. Ми скорочуємо борги порівняно з споживанням “, – підкреслила вона.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас