У Сумській області викрили фінансові схеми виводу в "тінь" мільйонів гривень через банки, пов'язані з сином Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сумській області викрили фінансові схеми виводу в "тінь" мільйонів гривень через банки, пов'язані з сином Януковича

Казна та Політика
994
СБУ викрила і припинила злочинну фінансову схему з виведення в тіньовий оборот десятків мільйонів гривень, повідомили в прес-центрі СБУ.
В кінці 2013 року в Сумах було створено три приватних підприємства, зареєстровані на двох громадян Росії. Реквізити зазначених товариств використовувалися для оформлення фіктивної фінансово-господарської діяльності з підприємствами Києва, Дніпропетровської, Полтавської, Харківської, Запорізької областей та АР Крим.
Здійснення на десятки мільйонів гривень операцій проводилося через банківські установи, пов’язані з Олександром Януковичем і його оточенням.
За оцінками фахівців, ці “махінації” завдали збитків державному бюджету на суму понад 64 мільйони гривень.
За матеріалами Служби безпеки України Головним управлінням Міністерства доходів України в Сумській області відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 205 (фіктивне підприємство, яке завдало великої матеріальної шкоди державі) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас