Через зупинку машинобудівної галузі в Україні втрачено десятки тисяч робочих місць - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через зупинку машинобудівної галузі в Україні втрачено десятки тисяч робочих місць - експерт

Особисті фінанси
2661
Під час круглого столу “Мир. Стабільність. Відродження”, який пройшов у столичному “Інтерконтиненталі”, генеральний директор Новокраматорського машинобудівного заводу Геннадій Суков повідомив, що через зупинку машинобудування в Україні вже втрачено десятки тисяч робочих місць, а бюджет країни недоотримає мільярди доларів.
“Машинобудування України сьогодні становить близько 700 тисяч робочих місць по всій країні. Машинобудівна галузь завжди приносила достатньо вагомий прибуток у державну казну. Раніше 52% виготовленої продукції поставлялося зокрема в Російську Федерацію. Тільки Донецька область з 2011 по 2013 рік приносила в казну держави понад 12 мільярдів доларів щорічно. а сьогодні через бойові дії виробництво в Луганській області скоротилося на 50%, а в Донецькій – на 38%. Це жахливі цифри. Тому те, що відбувається на Донбасі – це катастрофа для держави”, – розповів Геннадій Суков.
Також він підкреслив, що сьогодні, коли економіка України в катастрофічному стані, підписання Угоди про асоціацію з ЄС – це шлях в нікуди.
“Сьогодні ми не можемо скласти конкуренцію ні в постачаннях до Європи, ні до Азії. Ринок України незахищений. Тому підписання Асоціації з ЄС на даному етапі – це втрата в Україні ще 4 мільйонів робочих місць. Ніхто не заперечує європейському вибору України, але сьогодні це недоречно”, – зазначив Геннадій Суков.
“Сьогодні країні необхідна якнайшвидша зупинка бойових дій. Якщо влада дійсно працює на благо України”, – підсумував він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас