ДФС пропонує ввести "непрямі методи оподаткування" - разом з нульовим декларуванням майна фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС пропонує ввести "непрямі методи оподаткування" - разом з нульовим декларуванням майна фізосіб

Казна та Політика
3120
Державна фіскальна служба (ДФС) України має намір запропонувати уряду ввести нульове декларування майнового стану фізичних осіб разом з податковою амністією та непрямими методами оподаткування громадян, повідомив глава ДФС Ігор Білоус.
“Ми пропонуємо ще низку революційних змін, які повинні допомогти нашій державі, вже починаючи з наступного року, фактично ввести нульове декларування майнового стану фізичних осіб та податкову амністію задекларованих сум. І разом з цим ввести непрямі методи оподаткування”, – повідомив він.
І.Білоус пояснив, що запропонований варіант податкової амністії передбачає подачу “нульової декларації”. Йдеться про добровільне разове декларування громадянами коштів у національній та іноземній волютах, банківських металів, цінних паперів, частин капіталів юрособи, нерухомого майна, транспортних засобів, непогашених фінансових зобов’язань і т.д.
За його словами, в даний час йдуть обговорення про поріг вартості декларованих цінностей, разом з тим в ДФС вважають логічним закріплення такого порогу в межах 100-200 тис. грн.
“Тобто ми фактично за нульовою ставкою дозволяємо людям задекларувати те, що у них накопичилося під матрацом, в тумбочках і т.п, щоб вони не ховалися і разом з тим, вони зможуть спокійно декларувати свої витрати, які відповідатимуть їхнім офіційним доходам. Ті випадки, які будуть свідчити про порушення цього балансу, будуть переслідуватися згідно з чинним законодавством”, – додав І.Білоус.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас