ЄБРР інвестує в "Першу приватну броварню" 10 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР інвестує в "Першу приватну броварню" 10 млн дол.

Фондовий ринок
998
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) буде основним джерелом акціонерної інвестиції в компанію “Перша приватна броварня” (ППБ), що є найбільшим українським виробником пива. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ППБ.
Відзначається, що 10 млн дол. будуть спрямовані на поповнення власних оборотних коштів компанії і на капітальні видатки.
“Ця інвестиція з боку ЄБРР та інших існуючих акціонерів створює нові можливості розвитку нашої компанії: ми збільшимо оборотний капітал і запустимо нову лінію розливу, – зазначає Андрій Мацола, засновник і головний акціонер ППБ. – Ми пишаємося підтримкою ЄБРР, головного міжнародного фінансового інвестора в Україні. Вона створює основу стійкого розвитку нашого бізнесу”.
ППБ працює з нами з 2008 року, коли на заводі компанії було запроваджено низку важливих конструктивних інновацій з енергозбереження в контексті нашої програми підвищення енергоефективності України. Дана компанія є еталоном прозорості і зразком європейського ставлення до бізнесу. ЄБРР та інші українські та міжнародні акціонери ради підтримати розвиток і зростання цього перспективного українського підприємства”, – додав Шевки Акунер, директор ЄБРР в Україні.
“Перша приватна броварня” була створена в 2004 році. Зараз підприємство здійснює управління двома пивзаводами – у Львові та Радомишлі сумарною потужністю 2 млн гл пива в рік. Найбільшим акціонером компанії і її СЕО є український бізнесмен Андрій Мацола, другий за величиною пакет належить ЄБРР. Інші акції розподілені між концерном Oettinger і керуючими партнерами групи OASIS.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас