У сфері держзакупівель України залишилися можливості для корупції чиновників - Мін'юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У сфері держзакупівель України залишилися можливості для корупції чиновників - Мін'юст

Казна та Політика
323
Незважаючи на нову редакцію Закону про державні закупівлі, яка була прийнята у квітні 2014 року, чиновники, які працють над нею, мають можливість для вчинення корупційних дій. Про це під час круглого столу “Концепція впровадження електронних тендерів в систему державних закупівель в Україні” повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.
“Протягом 20 років державні закупівлі асоціювалися з непрозорістю, лобізмом. За останні 4 роки це явище носило масовий характер. Близько 75% бюджетних асигнувань,які виділяються на державні закупівлі, розкрадалися. Йдеться про 150 млрд грн на рік. Попередня влада вивела всі державні підприємства з процедури державних закупівель. Щоб поліпшити ситуацію в сфері держзакупівель, ми приймали новий закон”, – повідомив Петренко.
Але, за його словами, навіть після прийняття у квітні 2014 нової редакції Закону про державні закупівлі в чиновників залишилися можливості для вчинення корупції.
“Основним недоліком цього закону є складна бюрократична процедура закупівлі, вона фіксує паперову процедуру, чиновник може впливати на процедуру. Наші чиновники вміють все обкладати паперами, і наслідки від цього не на користь держави. Тому залишається ризик корупції, адже не змінилися і чиновники середнього рівня. Вони не мають мотивації працювати чесно”, – зазначив Петренко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас