Білорусія поетапно встановить ціну індикативної марки бензину АІ-92 на рівні $ 1 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія поетапно встановить ціну індикативної марки бензину АІ-92 на рівні $ 1

Енергетика
425
Білорусія встановить граничну ціну індикативної марки бензину АІ-95-К5-Євро на рівні, еквівалентному $ 1 і буде її індексувати залежно від курсу.
Ціни на інші види нафтопродуктів буде переглянуто “при збереженні існуючого цінового співвідношення між бензином АІ-92-К5-Євро та іншими марками палива”,- йдеться в повідомленні концерну “Белнафтохім”.
Максимальну роздрібну ціну на автомобільний бензин марки АІ-92-К5-Євро “поступово, в кілька етапів, буде встановлено в розмірі, еквівалентному $ 1 за 1 літр, а потім вартість цього виду бензину буде періодично індексуватися залежно від зміни курсу білоруського рубля відносно долара”.
Введення такого механізму індексації роздрібних цін, зазначили в концерні, дасть змогу поєднувати державне і ринкове регулювання цін і наблизити механізм ціноутворення на автомобільне паливо Білорусії до світової практики.
Крім того, він дасть змогу нафтопереробним заводам оперативніше реагувати на зміни вартості нафтової сировини, яке білоруські НПЗ купують в Росії за передоплатою тільки за валюту, а також дасть змогу для їх подальшої модернізації.
В рамках реалізації прийнятої стратегії, повідомили в “Белнафтохімі”, з сьогоднішнього дня затверджено нові відпускні та роздрібні ціни на нафтопродукти, які збільшено в середньому на 4%.
Зокрема, вартість 1 л дизельного палива (К4) складе 10,95 тис рублів (трохи більше $ 1 -. Курс 10,47 тис рублів за $ 1), бензину АІ-95-К5 – 10,85 тис. рублів, АИ-92-К5 – 10,1 тис. рублів.
Нинішнє подорожчання автомобільного палива – третє в цьому році.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас