ГЗК Фірташа вже передали Мінекономрозвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГЗК Фірташа вже передали Мінекономрозвитку

Фондовий ринок
690
Фонд державного майна України (ФДМУ) передав цілісні майнові комплекси Іршанського гірничо-збагачувального комбінату і Вільногірського гірничо-металургійного комбінату в управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі, повідомили в прес-службі Фонду держмайна.
«Фонд передав, а Мінекономрозвитку ухвалило, цілісні майнові комплекси Іршанського гірничо-збагачувального і Вільногірського гірничо-металургійного комбінатів», – йдеться в повідомленні ФДМУ.
У Фонді держмайна зазначили, що ця передача була зроблена на виконання відповідної постанови Кабінету міністрів України. В ФДМУ також нагадали, що термін дії договорів оренди Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК закінчився 5 вересня.
Кабінет міністрів України зобов’язав Міністерство економічного розвитку і торгівлі України закріпити право господарювання на майновими комплексами Іршанського гірничо-збагачувального комбінату і Вільногірського гірничо-металургійного комбінату, які раніше орендувала компанія Дмитра Фірташа «Кримський титан», за державним підприємством «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». Згідно з документом, процедура передачі майнових комплексів двох підприємств передбачає, що спочатку вони повинні бути передані Фондом державного майна до Мінекономрозвитку – на підставі припинення договору їх оренди приватним акціонерним товариством «Кримський титан». Потім Мінекономрозвитку повинно передати ці підприємства в держкомпанію і одночасно запропонувати найефективніші механізми використання виробничих потужностей, включаючи організаційно-правову форму такого використання.
Фонд держмайна в червні 2014 року за дорученням Кабінету міністрів України повідомив «Кримський титан», який контролював бізнесмен Дмитро Фірташ, про намір не продовжувати договори оренди цілісних майнових комплексів Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК. Іршанський ГЗК (Житомирська обл.) видобуває ільменітову руду загальною потужністю близько 400 тис. тонн на рік. Вільногірський ГМК (Дніпропетровська обл.) щорічно виробляє до 200 тис. тонн ільменіту, який використовується для подальшого виробництва титанової продукції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас