Німеччина збільшила експорт в липні на 4,7%, до рекорду, несподівано знизила імпорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина збільшила експорт в липні на 4,7%, до рекорду, несподівано знизила імпорт

Світ
174
Німеччина в липні збільшила експорт на 4,7% порівняно з попереднім місяцем, у якому спостерігався підйом на 0,9%, свідчать оприлюднені в понеділок дані Федерального статистичного агентства ФРН (Destatis), скориговані на зміну числа робочих днів і сезонні коливання попиту.
Обсяг експорту з ФРН в абсолютному вираженні (без поправок на сезонність і число робочих днів) склав в липні 101 млрд євро, що є абсолютним рекордом. Скоригований показник також був рекордним – 98,2 млрд євро.
У річному вираженні підйом склав 8,5%.
При цьому імпорт скоротився на 1,8% відносно попереднього місяця, до 77,6 млрд євро (абсолютний показник), в червні було зафіксовано підвищення на 4,5%.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому очікували збільшення німецького експорту на 0,6% (найбільш оптимістична оцінка – 2,1%), імпорту – на 0,2%.
Завдяки несподіваному підйому поставок з Німеччини за кордон позитивне сальдо торгового балансу виявилося позаминулого місяця істотно краще прогнозу – 23,4 млрд євро при очікуваних 16,8 млрд євро.
Основний обсяг поставок (56, 9 млрд євро) припав на країни Євросоюзу, при цьому найбільше зростання в цій групі спостерігалося серед держав, що не входять в єврозону. Загалом експорт до країн ЄС зріс на 9,6% в річному вираженні, продажі за межами цього регіону – на 2,6%. Експорт до країн ЄС, що не входять в єврозону (зокрема, до Великої Британії і Польщу) підскочив на 15,9% порівняно з липнем 2013 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас