У Львівській області зупиняються вугільні підприємства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львівській області зупиняються вугільні підприємства

Енергетика
3706
Зупинка роботи Львівської вугільної компанії призвела до припинення переробки вугілля і відвантаження його на теплові електростанції, повідомив т.в.о. голови ОДА Юрій Турянський.
У вугільній галузі Львівської області склалася критична ситуація, через відсутність коштів зупинено роботу збагачувальної фабрики Львівської вугільної компанії, що в свою чергу призвело до припинення переробки та відвантаження вугілля.
Про це повідомив т.в.о. голови ОДА Юрій Турянський в зверненні до Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана.
“На сьогоднішній день у вугільній галузі Львівської області склалася критична ситуація у зв’язку із зупинкою роботи збагачувальної фабрики ПАТ Львівська вугільна компанія з 22 серпня. На підприємстві існує заборгованість з виплати заробітної плати на суму близько 10 млн грн”, – цитує його слова прес-служба Львівській ОДА.
Зупинка роботи збагачувальної фабрики призвела до припинення переробки вугілля і відвантаження його на теплові електростанції. Єдиним джерелом надходження коштів для ПАТ Львівська вугільна компанія є збагачення вугілля для ДП Львіввугілля, – зазначає Турянський.
“З метою стабілізації роботи підприємств вугільної галузі області та зняття соціальної напруженості в регіоні просимо доручити ДП “Вугілля України” виділити для ДП Львіввугілля кошти”, – йдеться в листі.
За словами Турянського, необхідна сума складає 3,7 мільйона гривень – оплата для ПАТ Львівська вугільна компанія за послуги зі збагачення вугілля за серпень; 2,9 млн гривень – оплата за послуги зі збагачення вугілля у вересні; 10,2 мільйона гривень – погашення заборгованості ДП Львіввугілля за спожиту в серпні електроенергію; 20 мільйонів гривень – перший транш для введення в дію лави № 134 шахти Степова.
Раніше народний депутат, член депутатської групи “За мир і стабільність” Володимир Олійник повідомляв, що порівняно з минулим роком залишки енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти у споживачів та постачальників впали вдвічі. За його словами, запаси кам’яного вугілля на сьогоднішній день складають лише 30% від необхідного мінімального обсягу
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас