Китайський інтернет-гігант Alibaba оцінила себе для інвесторів в $147-163 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський інтернет-гігант Alibaba оцінила себе для інвесторів в $147-163 млрд

Фондовий ринок
2507
Китайський інтернет-гігант Alibaba Group Holding Ltd. планує розмістити свої акції в ході IPO про ціною $60-66 за штуку, що відповідає капіталізації компанії до $163 млрд, свідчать представлений проспект.
При такій капіталізації Alibaba встане в ряд з Amazon ($160 млрд) і не сильно поступатиметься Facebook ($200 млрд), проте ціна продажу її акцій ще може змінитися за результатами зустрічей з інвесторами, що починаються в понеділок в Нью-Йорку, пише The Wall Street Journal . Запропонований компанією ціновий коридор знаходиться біля нижньої межі оцінок, які давали аналітики.
Акції, як очікує, почнуть торгувати на New York Stock Exchange наступного тижня під тікером BABA.
Якщо папери будуть продані за максимальною ціною, це принесе з урахуванням додаткових опціонів $24,3 млрд. Таким чином, IPO Alibaba може стати найбільшим, перевищивши $22 млрд, залучені в 2010 році Agricultural Bank of China.
Alibaba володіє найбільшими в Китаї платформами електронної комерції, на них припадає 80% обороту електронної торгівлі в країні. Виручка компанії становить $2,5 млрд при обороті майже в $300 млрд, пише Financial Times. У 2-му кварталі операційна рентабельність компанії становила 43%.
Alibaba спочатку мала намір пройти лістинг ще в серпні, однак процес затягнувся через узгодження документів з регулюючими органами США. Було також вирішено розпочати IPO у вересні, коли закінчиться період відпусток. Alibaba подала документи в Комісію з цінних паперів і бірж чотири місяці тому, проте їй довелося вже 5 разів вносити в документи уточнення та доповнення. Зокрема, роз’яснення стосувалися структури власності компанії, взаємовідносин з афілійованої платіжною системою Alipay.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас