Банкам США доведеться виділити $644 млрд у якості застави - за свопами через зміну правил — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам США доведеться виділити $644 млрд у якості застави - за свопами через зміну правил

Кредит&Депозит
251
Банкам США буде потрібно $644 млрд у якості застави для зниження ризиків, пов’язаних зі свопами на міжбанківському ринку, у разі пропонованого регуляторами зміни правил.
Управління контролера грошового обігу (OCC) США провело оцінку таких витрат найбільших банків країни, включаючи JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp. і Citigroup Inc., на забезпечення угод, які не гарантовані кліринговими палатами.
Оновлений проект спільних пропозицій управління, Федеральної резервної системи (ФРС) і Федеральної корпорації страхування вкладів (FDIC) США передбачає наявність застави в грошовій формі за свопами, які не мають клірингових гарантій, причому застава повинна вноситися на спеціальні рахунки, які будуть менш прибутковими, ніж інші варіанти використання цих коштів. У підсумку, за оцінками економістів OCC, після 2019 рік, коли правила вступлять в силу в повному обсязі, додаткові витрати банківської галузі складуть від $2,9 млрд до $6,4 млрд на рік.
Після світової фінансової кризи регулятори США та інших країн усіма силами намагалися посилити нагляд над міжнародним ринком свопів, обсяг угод на якому (переважно нерегульованих) оцінюється в $ 710 трлн.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас