Яценюк: Міноборони не впоралося з "освоєнням" коштів на техніку для АТО - Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: Міноборони не впоралося з "освоєнням" коштів на техніку для АТО - Кабмін

Казна та Політика
1977
Кошти, необхідні на закупівлю військової техніки для українських військових у зоні АТО було виділено і перераховано, однак військове відомство їх цілком не використовує.
Про це в інтерв’ю ТСН. Тиждень заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
“Я можу відповідати за гроші, які необхідні на військову техніку. Написали, що треба перший раз 8 млрд і другий раз – 9 млрд. Моє питання – знайти гроші. Я їх знайшов … Абсолютно точно (вони є, виділені, на балансі Міноборони). Але є друга проблема – палицею ганяєш, насамперед, військове відомство: з першого траншу, який знайшов Кабмін … використано коштів було тільки 45%, решта мільярдів просто знаходяться на рахунках “, – розповів Яценюк.
При цьому прем’єр підкреслив, що рішення Кабміну про постачання військової техніки і зброї не повністю відповідають закону, оскільки питанням поставок займається Міноборони та Генштаб.
Разом з тим, коментуючи режим припинення вогню на сході України, Яценюк зазначив, що це необхідно нині, “щоб перегрупуватися і набратися сил”.
Крім того, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що в разі провалу мирного плану на сході країни виникне необхідність введення воєнного стану.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас