Яценюк розповів, скільки держава втратила від оренди Фірташем титанових ГЗК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк розповів, скільки держава втратила від оренди Фірташем титанових ГЗК

Фондовий ринок
1907
Іршанський гірничо-збагачувальний і Вільногірський гірничо-металургійний комбінати приносили в 10 разів більше прибутку, ніж платив державі за їх оренду “Кримський титан”, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в п’ятницю.
“Комбінати були в так званій оренді минулої влади. При прибутках мінімально 1 млрд грн на рік держава отримувала цілих 100 млн грн. Тому ми сьогодні повернули ці комбінати в 100%-ну держвласність. Далі уряд буде приймати рішення приватизувати “Об’єднану гірничо-хімічну компанію” (до сфери управління якої передаються комбінати – Ред.), або залишити ці комбінати виключно на 100% в держвласності” – сказав він.
Нагадаємо, Кабінет міністрів передав цілісні майнові комплекси Іршанського гірничо-збагачувального і Вільногірського гірничо-металургійного комбінатів до сфери управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) після припинення договору їх оренди з ПрАТ “Кримський титан”.
МЕРТ зобов’язане закріпити майнові комплекси цих ГЗК за держпідприємством “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” на правах господарського відання.
У 2012 році “Кримський титан” домовився з Фондом держмайна (ФДМ) про оренду Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК до вересня 2014 року. Влітку поточного року Кабмін вирішив не продовжувати ці договори оренди.
“Кримський титан” (Армянськ, АРК) – провідний у Східній Європі виробник діоксиду титану, належить Дмитру Фірташу, чиї активи об’єднані в Group DF.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас