Аукціон на 3G повинен зруйнувати монополію російських компаній на стільниковий зв'язок в Україні - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аукціон на 3G повинен зруйнувати монополію російських компаній на стільниковий зв'язок в Україні - Яценюк

Фондовий ринок
1569
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за залучення до участі в конкурсі на отримання ліцензій на зв’язок в стандарті UMTS (3G) європейських компаній, які повинні зруйнувати монополію російських компаній на мобільний зв’язок в країні.
“Я хочу чітко позначити позицію уряду: ми не допустимо монополії на ринку 3G. Зараз є монополія на ринку мобільного зв’язку, де Росія контролює весь ринок. Моя позиція чітка – в цей раз Росія не отримає монопольного права на всі ліцензії з телекомунікацій в Україні. Продаж ліцензії буде виключно на публічному і прозорому конкурсі”, – сказав прем’єр під час засідання уряду в п’ятницю.
За словами А.Яценюка, ціна за ліцензії повинна бути обгрунтованою і обчислюватися мільярдами гривень.
У той же час, зазначив прем’єр, “для того щоб демонополізувати цей ринок, я згоден за одну гривню віддати одну з ліцензій, тільки для того, щоб тут не було російської монополії і щоб сюди прийшли справжні європейські компанії, які будуть конкурувати. Щоб послуга була за якістю краще, а за ціною дешевше”.
Він також додав, що уряд повинен прийняти відповідну постанову, а регулятор – приступити до її реалізації.
Як повідомлялося раніше, на засідання Кабінету міністрів 3 вересня виносився проект постанови, що дає початок проведенню конкурсу на 3G-зв’язок, який мав на увазі виставляння на конкурс однієї ліцензії за стартовою ціною 2 млрд грн. Крім того, документ пропонував ввести заборону на здійснення конверсії необхідних для 3G-частот до 2019 року. Дана постанова урядом прийнята не була.
Мобільні оператори різко розкритикували ініціативу виставити на конкурс тільки одну ліцензію, вважаючи, що це негативно відіб’ється на конкуренції в галузі та її подальшому розвитку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас