Знахідка дня: ДФС знайшла акції компаній втікача Курченко - на 5,4 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знахідка дня: ДФС знайшла акції компаній втікача Курченко - на 5,4 млрд грн

Казна та Політика
1989
Державна фіскальна служба заявила, що знайшла акції компаній, які належать втікача олігархові Сергію Курченко, на загальну суму 5 млрд грн.
Про це повідомляє прес-служба фінансових розслідувань ДФС.
Під час обшуку в офісі одного зі столичних банків, який проводився в рамках кримінального провадження, податківці виявили та вилучили документи компанії – зберігача цінних паперів, яка надавала послуги підприємствам, підконтрольним Курченко.
На рахунках цієї компанії в електронному вигляді зберігалися цінні папери, що належали олігарху, зокрема, акції нафтопереробного заводу, футбольного клубу, стадіону, декількох банків і страхової компанії.
“Цінні папери загальною номінальною вартістю 5,4 млрд грн були придбані за кошти, отримані незаконним шляхом”, – повідомила прес-служба.
Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку заборонила проводити будь-які операції з цінними паперами, що належать Курченко. “Акції будуть “заморожені”, оскільки їх придбання – це фактична легалізація коштів, отриманих незаконним шляхом. Таким чином, були попереджені втрати державного бюджету на суму вартості цінних паперів”, – повідомила Фіскальна служба.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас