Кабмін планує перевести всі держзакупівлі на інтернет-торги - це усуває закупівлі "у одного учасника" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін планує перевести всі держзакупівлі на інтернет-торги - це усуває закупівлі "у одного учасника"

Казна та Політика
756
Кабінет Міністрів планує ввести електронну систему торгів для проведення державних закупівель. Про це сказав міністр юстиції Павло Петренко. “Кабмін розглядає реформу системи державних закупівель та впровадження електронного біржового майданчика”, – повідомив він журналістам.
За його словами, дане питання стало актуальним після успішного впровадження та роботи електронної системи торгів арештованим майном Державною виконавчою службою.
Петренко підкреслив, що розглядається можливість повного переходу всіх державних структур на електронну систему держзакупівель.
Нагадаємо, на початку квітня цього року Верховна Рада прийняла новий закон про держзакупівлі. Він, зокрема, скоротив кількість випадків, які дозволяють проводити закупівлі без тендерів, з 44 до 10. Також закон фактично усуває закупівлі “у одного учасника”.
Скасовується необхідність публікувати інформацію про держзакупівлі в друкованих виданнях, тепер її потрібно буде розміщувати на спеціальному онлайн-порталі. Також Рада надала право замовнику відмовляти в участі в закупівлях офшорним компаніям.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас