ФДМ просить Генпрокуратуру розслідувати навмисне доведення до банкрутства "Сумихімпром" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ просить Генпрокуратуру розслідувати навмисне доведення до банкрутства "Сумихімпром"

Кримінал
298
Фонд держмайна України звернувся до Генеральної прокуратури та Міністерства юстиції з питання умисного доведення до банкрутства ПАТ “Сумихімпром”.
Згідно з повідомленням прес-служби Фонду, Генпрокуратурі надані факти, які можуть свідчити про нанесення значного економічного збитку заводу і містять ознаки кримінального злочину.
У листі до Мін’юсту міститься прохання підготувати висновки про наявність ознак доведення підприємства до банкрутства та незаконних дій у процесі його банкрутства.
У ФДМ нагадують, що “Сумихімпром” спеціалізується на виробництві хімічних речовин, зокрема, пігментного двоокису титану (шляхом переробки ільменітового концентрату) і мінеральних добрив “Суперагро” типу NP, NPK з різним співвідношенням поживних речовин.
У той же час протягом 2012-13 рр. “Сумихімпром” придбав двоокис титану у компанії Tolexis Enterprises AG на суму більш EUR52 млн, а також двоокис титану, добрива “Суперагро” NPK і NPK з різним співвідношенням поживних речовин у ТОВ “Синтез Ресурс” на загальну суму понад 375 млн грн.
“У зверненні до прокуратури ФДМ поставив під сумнів необхідність ПАТ “Сумихімпром” купувати товари, що є подібними до власної продукції товариства. Також Фонд звертає увагу Генеральної прокуратури на факти реалізації товариством готової продукції за цінами нижче собівартості, що можуть свідчити про умисне нарощування боргів керівництвом “Сумихімпром”, – наголошується в повідомленні.
За даними прес-служби, ці факти були виявлені державним фінансовим аудитом діяльності підприємства. Слідчим управлінням МВС України в Сумській області порушено кримінальне провадження.
Раніше у ФДМ відзначали, що пропоновані керуючим санацією ПАТ Ігорем Лазаковіч заходи з відновлення платоспроможності боржника мають декларативний характер і розраховані на 17 років. У зв’язку з цим Фонд повернув на доопрацювання план санації ПАТ “Сумихімпром”, оскільки він не узгоджений кредиторами боржника,
Чистий збиток “Сумихімпром” в 2013 році за УСБУ знизився на 4,4% – до 200,625 млн грн при скороченні чистого доходу на 32,5% – до 1 млрд 415,555 млн грн.
Підприємство в 2013 році скоротило випуск двоокису титану на 17% – до 32,62 тис. тонн, мінеральних добрив – на 45,7%, до 206,55 тис. тонн.
“Сумихімпром” спеціалізується на випуску двоокису титану, сірчаної кислоти, жовтих і червоних залізоокисних пігментів, складних мінеральних добрив і коагулянту для очищення води. 100% акцій “Сумихімпром” знаходиться у державній власності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас