British Petroleum можуть оштрафувати ще на $ 18 млрд за витік нафти в Мексиканській затоці в 2010 г. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

British Petroleum можуть оштрафувати ще на $ 18 млрд за витік нафти в Мексиканській затоці в 2010 г.

Фондовий ринок
158
В США суд визнав британську нафтогазову компанію BP відповідальною за помилку, що призвела до витоку нафти в Мексиканській затоці в 2010 р, що може обійтися компанії ще майже в $ 18 млрд.
Нафтовий гігант витратив уже $ 42 млрд на виплату компенсацій і усунення наслідків катастрофи.
Окружний суддя Карл Барб’є визнав BP винною в “великій недбалості”, а це означає, що штраф за кожен барель розлитої нафти збільшився в чотири рази до $ 4,300.
За розрахунками компанії, зі свердловини витекло 3,26 млн барелів, а на думку уряду США, – 4,9 млн. ВР має намір оскаржити рішення суду, оскільки не вважає себе винною в “великій недбалості”.
“ВР вважає, що об’єктивний аналіз даних не підкріплює помилковий висновок, зроблений окружним судом”, – заявила компанія.
ВР ще на початку 2013 р. вимагала від різних судових інстанцій призупинити виплату компенсацій, так як вимоги низки фірм про виплату компенсацій “безглузді і необгрунтовані”.
Так, наприклад, будівельна компанія з півночі Алабами звернулася до BP за компенсацією в $ 9,7 млн​​. Ще одна компанія з виробництва рису в Луїзіані вимагає від британської корпорації $ 21 млн. Фабрика рисової компанії знаходиться в 40 милях від узбережжя затоки, а її виручка в 2010, коли трапилася аварія, була помітно вище, ніж в 2006 – 2009 гг.
Компанія незадоволена керуючим Патріком Жюно, який був призначений судом для розбору позовів постраждалих компаній. На думку BP, використовувані методи оцінки дозволяють компаніям завищувати грошові потоки, в результаті розмір компенсацій значно перевищує понесені збитки.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас