Fitch підтвердило національні довгострокові рейтинги 9 українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило національні довгострокові рейтинги 9 українських банків

Фондовий ринок
1672
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило національні довгострокові рейтинги семи українських банків в іноземній власності на рівні “AAA (ukr)”, а державних Ощадбанку та Укрексімбанку – на рівні “AA- (ukr)”, тоді як для Альфа-Банку (Київ) такий рейтинг був підвищений з “BBB- (ukr)” до “AA+ (ukr)”.
“Підтвердження національних рейтингів відображає думку Fitch, що їх кредитоспроможність відносно один одного та інших українських емітентів не зазнала значних змін в результаті зниження суверенного рейтингу”, – наголошується в повідомленні агентства.
“Підвищення рейтингу Альфа-Банк відображає те, що рейтинг дефолту емітента (РДЕ) банку в національній валюті тепер вище суверенного рейтингу”, – додає Fitch.
Агентство уточнює, що у випадку банків в іноземній власності йдеться про Промінвестбанк, УкрСиббанк, Укрсоцбанк, ВТБ Банк (Київ), ПроКредит Банк, Правекс-банк і Креді Агріколь Банк.
Fitch відзначає, що національні рейтинги банків в іноземній власності враховують думку агентства про доступність підтримки, в разі необхідності, від їх фінансово сильних акціонерів. Статус Rating Watch “негативний” по рейтингах Укрсоцбанку і Правекс-Банку відображає думку агентства про те, що підтримка з боку акціонерів, ймовірно, стане менш надійною в разі продажу цих банків, зокрема, місцевим акціонерам.
“У той же час ми вважаємо, що існуючі акціонери цих банків, швидше за все, будуть мати високу готовність надавати підтримку своїм українським дочірнім структурам до проведення продажу”, – додає Fitch.
Національні рейтинги “AA- (ukr)” державних Ощадбанку та Укрексімбанку підкріплюються думкою Fitch про високу готовність українських властей надати підтримку цим банкам з урахуванням їх 100% державної власності, ролі в політиці, що проводиться, високої системоутворюючої значущості та історії підтримки капіталом і ліквідністю для банків при різних урядах. У той же час здатність надавати підтримку є обмеженою, про що свідчать суверенні довгострокові РДЕCCC”, додає агентство.
Fitch нагадує, що 22 серпня знизило довгостроковий РДЕ України в національній валюті з рівня “B-” до “CCC” і підтвердило суверенний довгостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні “CCC”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас