Використання в Україні біомаси як палива дозволить скоротити споживання газу на 18% - Мінрегіон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Використання в Україні біомаси як палива дозволить скоротити споживання газу на 18% - Мінрегіон

Енергетика
1121
Використання для виробництва теплової енергії на сьогодні в Україні близько 27 млн ​​тонн умовного палива у вигляді біомаси дозволить скоротити споживання природного газу за допомогою заміщення на 18%, повідомила начальник управління економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) Наталія Хоцянівська.
“Потенціал в Україні значний: 27 млн ​​тонн умовного палива у нас знаходиться на полях у вигляді тієї ж соломи та інших біоматеріалів, а це 18%, якими можна замістити газ”, – сказала вона під час “круглого столу” “Енергетична безпека України: що може зробити кожен українець для енергозбереження?” в Києві.
При цьому Н.Хоцянівська зазначила, що на сьогодні частка використання біомаси для виробництва енергоресурсів в Україні становить лише 1,24%, тоді як цей показник в країнах Європейського Союзу в середньому досягає 7%, а в Латвії та Швеції – 28% і 22% відповідно.
Як повідомлялося з посиланням на начальника управління житлової політики департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону Юрія Осіпца, впровадження в Україні стимулюючих заходів по заміщенню природного газу іншими видами палива дозволить скоротити його споживання до 2020 року на 5 млрд куб. м, що знизить на 8,6 млрд грн існуючі на сьогодні витрати держбюджету на компенсацію НАК “Нафтогаз України” різниці між закупівельною ціною імпортного і поставленого теплогенеруючим підприємствам газу для виробництва теплової енергії для потреб населення.
Кабінет міністрів на опалювальний сезон 2014/2015 рр. затвердив ліміти обсягів природного газу для споживачів в розрізі регіонів з урахуванням зменшення споживання газу теплопостачальними компаніями на 30%.
Уряд прогнозує споживання природного газу в період з серпня 2014 року по березень 2015 в обсязі 30,23 млрд куб. м. Протягом серпня-2014 – березня-2015 передбачається встановити наступні ліміти використання газу: промисловість – 7,53 млрд куб. м, бюджетні установи та організації – 0,63 млрд куб. м, підприємства ТКЕ – 5,85 млрд куб. м. При цьому прогнозне споживання газу населенням очікується на рівні 13,56 млрд куб. м, на виробничо-технологічні витрати і втрати газодобувних і газотранспортних підприємств буде направлено 2,66 млрд куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас