Найбільший український виробник побутової техніки продовжив "призупинення роботи" до 10 вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший український виробник побутової техніки продовжив "призупинення роботи" до 10 вересня

Фондовий ринок
1910
Найбільший український виробник побутової техніки ПАТ “Норд” (Донецьк) у зв’язку з триваючими логістичними проблемами через бойові дії в місті продовжив припинення діяльності попередньо до 10 вересня.
Як повідомили на підприємстві, на сьогодні зберігається неможливість проведення логістичних операцій із завезення матеріалів і комплектуючих виробів і відвантаження готової продукції, але підприємство шукає можливості поновлення роботи.
“Ми хочемо працювати, і зараз всі служби підприємства опрацьовують варіанти запуску виробництва, аналізують економічну доцільність роботи в цих умовах. На заводі зараз 10 тис. холодильників і 4 тис. газових плит, які треба відвантажувати за контрактами в основному в Середню Азію (залізницею), щоб потім закуповувати матеріали, виплатити зарплати… “, – зазначив співрозмовник агентства.
Як повідомлялося, через проблеми з логістикою “Норд” 18 серпня вирішив призупинити виробничу діяльність до 1 вересня.
ПАТ “Норд” є головним підприємством групи “Норд” – інтегрованого науково-виробничого об’єднання машинобудівних заводів і організацій.
Завод здатний випускати до 1 млн холодильних приладів на рік.
За підсумками першого півріччя завод повністю виконав всі контрактні зобов’язання перед партнерами в Західній Європі, країнах СНД, Росії і на внутрішньому ринку України.
За цей період компанія виробила продукцію на 550,5 млн грн, що на 7,1% перевищило показник за аналогічний період 2013 року і реалізувала на 572 млн грн, в тому числі майже 73% продукції поставлено на експорт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас