У Києві затримали банду, яка займалася крадіжками, викраденнями автомобілів і людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві затримали банду, яка займалася крадіжками, викраденнями автомобілів і людей

Кримінал
1795
Столичні правоохоронці затримали банду, фігуранти якої займалися крадіжками, незаконним заволодінням автомобілів і викраденням людей. Про це повідомили в прес-службі ВЗГ ГУМВС України в місті Києві.
В 01.00. в чергову частину Шевченківського райуправління столичної міліції надійшло повідомлення від місцевої жительки про те, що невідомі викрали її 18-річного сина, який управляв автомобілем “Рендж Ровер”, після чого вивезли його з приятелями в Житомирську область, звідки вони змогли втекти і повернутися до Києва.
Правоохоронці встановили обставини цієї події і з’ясували, що 18-річний киянин взяв автомобіль своєї матері і поїхав з чотирма друзями кататися по місту.
Пізно вночі хлопці повернулися додому, припаркували машину біля будинку і залишилися ще посидіти в салоні. Через кілька хвилин, поруч з їх автомобілем зупинився “Сітроен”, з якого вийшли троє в уніформі, з масками на обличчі. Незнайомці з автоматом і пістолетами в руках, представилися співробітниками міліції, пересадили двох хлопців у свій автомобіль, один в уніформі сів у “Рендж Ровер”, після чого обидві машини поїхали на трасу Київ-Житомир. Мобільні телефони псевдоправоохоронці відібрали у своїх заручників і вимкнули їх.
Неподалік від поста ДАІ “Сосновий Бор” “Сітроен” порушив правила маневрування та скоїв ДТП, тому нападники заїхали в лісосмугу, пересадили юнаків в “Рендж Ровера” і поїхали в село Забілоччя, Житомирської області.
Там викрадених хлопців завели в покинутий будинок, зв’язали і зникли з місця події на автомобілі постраждалих.
Якимось чином кияни змогли звільнитися, попутним транспортом дістатися Києва, де відразу звернулися в міліцію.
Правоохоронці встановили місце ДТП, яке скоїли зловмисники і місце, де вони залишили пошкоджений автомобіль. Зібравши свідчення, оперативникам стало відомо, що вранці за побитою машиною приїжджав евакуатор і транспортував її. Після проведення ряду оперативно-розшукових заходів, з’ясували номер мобільного телефону власника “Сітроена”, а згодом – і адресу його проживання.
За вказаною адресою співробітники міліції виявили “Сітроен-Берлінго”, чорного кольору, з пошкодженнями передньої лівої сторони, а також, викрадений “Рендж Ровер”.
Самих членів банди співробітники карного розшуку Шевченківського райуправління столичної міліції затримали, коли ті намагалися втекти на мікроавтобусі “Фольксваген”, власника якого, 38-річного громадянина Вірменії, правоохоронці виявили зв’язаним, з мішком на голові, в багажнику цього ж автомобіля.
Як пояснив напівживий, переляканий чоловік, два дні тому його знайомий попросив перевезти деякі речі з гаража. Не підозрюючи поганого, чоловік погодився і поїхав з приятелем. В гаражі на нього напали незнайомці, відібрали ключі від мікроавтобуса, побили, зв’язали, надягли на голову мішок і закрили в одному з гаражних приміщень. На наступний день бідолаху знову били, вимагаючи викуп за звільнення, потім кинули в багажник і возили, поки потерпілого не звільнили працівники міліції.
Організовану злочинну групу доставили в Шевченківський РУ ГУМВС України в місті Києві та встановили особи затриманих. Ними виявилися 39-річний луганчанин, неодноразово судимий за крадіжки, 25-річний житель Кіровоградської області, 25-річний донеччанин, судимий за пограбування, крадіжки, наркотики та крадіжку авто і організатор банди – 30-річний киянин, “законослухняний” приватний підприємець.
З викраденого зловмисниками “Фольксвагена”, правоохоронці вилучили револьвер, маску з прорізами для очей та інші речові докази.
Крім того, були проведені санкціоновані обшуки: в гаражному приміщенні, квартирі організатора і на автостоянці, де вилучені мобільні телефони, відеореєстратори, банківські картки, ноутбук, камуфляжна форма, бронежилети, державні номерні знаки, радіостанції, міліцейські нашивки, ножі мисливські, газові балончики, міліцейські комплекти захисту на руки і ноги, пневматичний пістолет, диктофон, бінокль, скотч, мотузки, шашки таксі, кобура під пістолет Макарова, патрони “Флобер” та інші речі.
Наразі слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві щодо “гангстерів” відкриті кримінальні провадження за вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 289 КК України “Незаконне заволодіння транспортним засобом”, ч. 2 ст. 146 КК України “Незаконне позбавлення волі або викрадення людини” і ч.3 ст.185 КК України “Крадіжка”.
Всі члени ОЗГ затримані в порядку ст. 208 КПК України. Проводиться перевірка на причетність їх до скоєння інших злочинів на території Києва.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас