ООН: на боротьбу з Еболою необхідно виділити 600 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: на боротьбу з Еболою необхідно виділити 600 мільйонів доларів

Світ
148
Спецкоординатор ООН по лихоманці Ебола Девід Набарро заявив, що на боротьбу з вірусом необхідно виділити 600 мільйонів доларів. Ще минулого тижня, за підрахунками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), ця сума не перевищувала 490 мільйонів доларів.
У свою чергу міністерство охорони здоров’я і соціальних служб США витратить 42,3 мільйона доларів на створення експериментальної вакцини від вірусу. Тим часом Канада вже готова передати перші зразки антидоту ВООЗ, але відчуває труднощі з логістикою. За словами прес-секретаря канадського міністерства охорони здоров’я Шона Аптона (Sean Upton), ліки повинні залишатися охолодженим для того, щоб не втратити свої властивості.
Спалах лихоманки Ебола сталася в лютому цього року в Гвінеї, пізніше вірус поширився на сусідні Сьєрра-Леоне, Ліберію та Нігерію. 25 серпня стало відомо, що небезпечне захворювання дісталося до Демократичної Республіки Конго.
За останніми даними ВООЗ, вірус забрав життя понад 1900 осіб, а всього зареєстровано більше трьох з половиною тисяч випадків захворювання. За один лише минулий тиждень загинуло майже 400 осіб.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас