КрАСЗ припинив збірку автомобілів Geely і SsangYong, але закриватися не збирається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КрАСЗ припинив збірку автомобілів Geely і SsangYong, але закриватися не збирається

Фондовий ринок
958
Керівництво Кременчуцького автоскладального заводу заявило, що завод не закрився, а лише призупинив виробництво автомобілів.
Про це заявили в прес-службі заводу КрАСЗ. Замість складання автомобілів переорієнтувалися на виробництво переобладнаних авто і спецтехніки.
За словами представників підприємства, асортимент даної продукції досить широкий – від промтоварних і хлібних фургонів до сміттєвозів та автомобілів швидкої медичної допомоги.
Кількість працівників заводу дійсно зменшилася до 100 (ще в липні тут працювало більше 500 чоловік). Однак у майбутньому на заводі сподіваються розширити штат і асортимент продукції.
Від складання автомобілів Geely і SsangYong на заводі дійсно відмовилися. Виною всьому зниження рентабельності підприємства із-за падіння курсу гривні та нестабільності в країні. Крім того, на КрАСЗ гостро пережили скасування утилізаційного збору і спецмита, які давали продукції заводу до 2-3 тис. доларів переваги перед імпортом.
Повідомлення про своє закриття на заводі назвали антиукраїнською пропагандою, що ведеться представниками “п’ятої колони”.
Нещодавно КрАСЗ був серед лідерів українського автопрому. У 2013 році заводом було вироблено понад 9 тис. машин. За підсумками першого півріччя поточного року було вироблено 7,35 тис. автомобілів.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас