В страхову компанію "Еталон" може бути введена тимчасова адміністрація - вона заборгувала клієнтам мільйони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В страхову компанію "Еталон" може бути введена тимчасова адміністрація - вона заборгувала клієнтам мільйони

Фондовий ринок
538
В страхову компанію “Еталон” на цьому тижні може бути введена тимчасова адміністрація. “Я поки не можу сказати, яку саме міру впливу будемо застосовувати до цієї компанії – введемо тимчасову адміністрацію або підпишемо з нею план фінансового оздоровлення. Але якщо страховик не погасить заборгованість перед клієнтами найближчим часом, комісія однозначно вживе заходів”, – прокоментував в. о. голови Нацкомфінпослуг Максим Поляков.
За його даними, компанія заборгувала клієнтам мільйони гривень, що призвело до зростання скарг на неї, в тому числі і в Нацкомфінпослуг. Крайній термін ухвалення рішення комісії по “Еталону”, за його словами, 1 жовтня 2014 р. В “Еталоні” повідомили, що вживають заходів для стабілізації ситуації. “Зокрема, в компанії прийнятий внутрішній план фінансової стабілізації. Сьогодні вже ліквідовано заборгованість за простроченими зобов’язаннями на суму понад 950 тис. грн”, – підтвердили в прес-службі “Еталону”.
Нагадаємо, за обсягами премій “Еталон” займає 54-те місце у ренкінгу Insurаnce TOP. Компанія входить в топ-40 страховиків з туристичного страхування та ОСАЦВ. За підсумками 2013 р. “Еталоном” було зібрано 35 млн грн премій – на чверть менше, ніж в 2012 р. До 2013 р 41% акцій компанії належало заступнику голови НБУ Якову Смолію, 25% – Світлані Смолій і ще 25% – Тетяні Костанецькій.
Але торік вони продали компанію, власником 91% акцій став російський громадянин Геннадій Дуванов. На ринку страхування Росії Дуванов добре відомий- він був одним із засновників страхової компанії “Аско”, очолював Російський союз страховиків. Після зміни власника в 2013 повідомлялося про масштабний план з розвитку “Еталону”.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас