Україна оскаржила рішення міжнародного арбітражу про виплату "Татнафті" $ 112 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна оскаржила рішення міжнародного арбітражу про виплату "Татнафті" $ 112 млн

Енергетика
395
Україна оскаржила рішення міжнародного арбітражу про виплату “Татнафті” компенсації в розмірі $ 112 млн плюс відсотки по справі про експропріацію акцій російської нафтокомпанії в ЗАТ “Укртатнафта”.
Як повідомляється в журналі Global Arbitration Review, Україна подала апеляцію на рішення міжнародного арбітражу в апеляційний суд Парижа 27 серпня.
Інтереси України в суді представляє французька Winston & Strawn.
Команду юристів очолює адвокат Марія Костятська. Другим юристом виступає професор університету Версаля Томас Клей.
Раніше повідомлялося, що Мін’юст України запропонував компанії за надання юридичних послуг та інтересів країни в справі за позовом “Татнафти” $ 65 тис. без ПДВ.
В матеріалах суду наголошується, що в міжнародному арбітражі інтереси України представляла Cleary Gottlieb Steen & Hamilton.
Джерело, знайоме з ходом справи, повідомило, що перегляд рішення міжнародного арбітражу в апеляційному суді малоймовірний, оскільки процесуальних порушень у ході судового процесу зафіксовано не було.
Як повідомлялося раніше, подібної позиції дотримується статус-партнер юридичної фірми “Маестро та партнери” Ігор Омельченко, на думку якого “​​складно собі уявити, що Апеляційний суд прийде до іншого висновку, ніж Арбітражний трибунал”.
“Татнафта” пред’явила позов Україні в травні 2008 року на підставі російсько-української угоди про захист інвестицій, укладеної в 1998 році, у зв’язку з насильницьким захопленням ЗАТ “Укртатнафта” в жовтні 2007 року і експропріації акцій “Татнафти” до ЗАТ “Укртатнафта”. Російська компанія виграла справу – суд зобов’язав Україну виплатити “Татнафті” компенсацію в розмірі $ 112 млн плюс відсотки. “Укртатнафта” заявила про готовність компенсувати державі всі витрати, пов’язані з виплатами за рішенням суду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас