Знизити споживання газу на 30% можна тільки скоротивши температуру в будинках до 16 градусів, і іншим стартом-фінішем опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знизити споживання газу на 30% можна тільки скоротивши температуру в будинках до 16 градусів, і іншим стартом-фінішем опалювального сезону

Енергетика
2380
Підприємства теплокомуненерго (ТКЕ) можуть скоротити споживання газу на 30%, як це запропоновано урядом, лише за допомогою адміністративних заходів, вважає голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері комунальних послуг (Нацкомуслуг) Сергій Дунайло.
“Як би ми не хотіли, за місяць, що залишився до опалювального сезону, знизити споживання газу на 30% технічними методами просто неможливо. Це можна зробити тільки адміністративними методами – скорочення температури теплоносія до рівня, при якому температура в приміщеннях буде нижче на 2 градуси (16 градусів ), пізніший початок і більш раннє завершення опалювального сезону”, – сказав він на зустрічі з керівниками підприємств ТКЕ в Києві у вівторок.
С.Дунайло додав, що Нацкомпослуг вже підготувала і подала на розгляд віце-прем’єра проект документа про скорочення температури теплоносія та інші заходи, спрямовані на зменшення споживання газу ТКЕ.
За словами чиновника, технічні заходи (ремонт і заміна обладнання, оптимізація режимів роботи) в поточному сезоні дозволять знизити споживання газу ТКЕ тільки на 3-4%. В той же час зменшення температури теплоносія на 6 градусів (відповідає падінню температури в приміщеннях на 2 градуси – до 16) дозволить заощадити 0,9 млрд куб. м газу, відмова від гарячого водопостачання на 50% – 1,2 млрд куб. м, повна відмова від ГВС – 2,4 млрд куб. м газу.
“Тобто в цілому, зниження споживання газу за рахунок адміністративних заходів – до 3,5 млрд куб. м газу, ще 3-4% можуть дати підвищення ККД установок та інші технічні заходи. Узаконити все необхідно постановою Кабміну”, – підсумував С. Дунайло.
Як повідомлялося з посиланням на віце-прем’єр-міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана, на час опалювального сезону споживання газу теплопостачальними підприємствами має бути скорочено на 30% у всіх регіонах.
Кабінет міністрів України 9 липня затвердив обсяги щомісячного розподілу природного газу по областям на період з 1 серпня 2014 року по 1 квітня 2015 року.
Загалом за вказаний період передбачено споживання 14 млрд 10,902 млн куб. м газу, у тому числі промисловими споживачами та іншими суб’єктами господарювання – 7 млрд 531,8 млн куб. м, теплогенеруючими і теплопостачальними компаніями – 5 млрд 853,148 млн куб. м, бюджетними установами та організаціями – 625,954 млн куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас