Азіатські ринки навряд чи стануть серйозним джерелом ліквідності для компаній РФ в 2014-2015 рр. - S&P — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські ринки навряд чи стануть серйозним джерелом ліквідності для компаній РФ в 2014-2015 рр. - S&P

Світ
345
Азіатські ринки капіталу найближчим часом навряд чи зможуть замінити для російських компаній ринки країн Європейського союзу і США, доступ до яких для низки компаній обмежений через санкції, йдеться в огляді служби кредитних рейтингів агентства Standard & Poor’s.
Як зазначають експерти, якщо санкції будуть діяти протягом тривалого часу, то російським компаніям доведеться шукати альтернативи фінансовим ринкам США та країн ЄС. Азіатські ринки, які співставні з європейськими за загальним обсягом (понад $50 млрд), бачаться найбільш очевидним вибором, особливо враховуючи вектор російської зовнішньої політики. Однак аналітики S&P вважають, що російським компаніям знадобиться багато часу і зусиль для того, щоб утвердитися на азіатських ринках в якості регулярних емітентів.
В даний час популярність російських компаній на цих ринках обмежена. Лише дуже небагато російських компаній, що працюють з азійськими контрагентами безпосередньо, мають кредитні лінії в банках країн Азії. Крім того, при укладенні деяких угод на постачання обладнання з китайськими і південнокорейськими контрагентами використовується фінансування під гарантії кредитних агентств, зазвичай експортних кредитних агентств. “Російські банки раніше робили спроби вийти на азіатські ринки капіталу, проте добивалися успіху лише у випадках приватного розміщення боргових зобов’язань. Загальний обсяг таких угод дуже невеликий, і, на нашу думку, навряд чи існують можливості його значного збільшення в найближчі три роки”, – йдеться в огляді.
“Таким чином, ми не очікуємо, що в 2014-2015 роках азіатські ринки капіталу стануть для російських компаній значним джерелом ліквідності”, – зазначають експерти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас