Як можна вкрасти PIN-коди банківських карток за допомогою чохла для iPhone (ВІДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як можна вкрасти PIN-коди банківських карток за допомогою чохла для iPhone (ВІДЕО)

Світ
6194
Відеоблогер Марк Робер виявив спосіб викрадення PIN-кодів банківських карт за допомогою тепловізора при оплаті покупок через POS-термінали. За словами блогера, коли користувач набирає код на клавіатурі терміналу або банкомату, на клавішах протягом декількох секунд залишається тепло від його пальців. Використовуючи тепловізор, що знаходиться поряд зловмисник може не тільки визначити, які саме кнопки були натиснуті, але також в якому порядку, пише SecurityLab.
В даному конкретному випадку Робер використовував чохол для iPhone, який отримав назву FLIR One. Головною особливістю аксесуара є вбудований температурний датчик, завдяки якому смартфон можна використовувати як кишеньковий тепловізор. Блогер опублікував відео, яке демонструє концепцію атаки, на своєму каналі на YouTube.
Примітно, що викрасти PIN-код запропонованим Робером способом можливо тільки у випадку, якщо жертва розплачується через POS-термінал з пластиковими або гумовими кнопками, так як тепловізор не може виявити теплової слід на металевих клавішах. Після викрадення PIN-коду для отримання доступу до коштів на рахунку жертви зловмисникові достатньо тільки вкрасти банківську карту.
Робер відзначає, що опублікував відео виключно з метою попередити користувачів про потенційну загрозу. За його словами, запобігти викрадення коду настільки ж легко, як і здійснити атаку. Для цього достатньо при наборі злегка торкатися до інших кнопках і залишати на них тепловий слід.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас