Швейцарія викрила 2-х топ-менеджерів Газпрому в корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія викрила 2-х топ-менеджерів Газпрому в корупції

Енергетика
1842
Федеральна прокуратура Швейцарії збирається до кінця поточного року висунути звинувачення в корупції проти двох високопоставлених менеджерів «Газпрому».
Імена підозрюваних не називаються, але повідомляється, що один з учасників корупційного скандалу був членом правління «Газпрому» з 1991 по 2008 рік і відповідав за транспортування і зберігання газу. В даний час він знаходиться на пенсії.
За даними видання, стосовно нього і його колеги федеральна прокуратура порушила кримінальну справу за підозрою в отриманні хабарів. Крім цього, фігурантами справи є ще дві людини, які так само підозрюються в корупції.
За даними прокуратури, підозрювані звернулися до консалтингової фірми Burlingame Consulting на Кіпрі, щоб забезпечити поставки компресорних станцій для газопроводу Ямал-Європа. Імовірно від 2 до 3% вартості угоди отримували менеджери «Газпрому» в якості відкатів. Так тільки в період з 2004 по 2006 рік вони отримали до 4 мільйонів доларів. З Кіпру ці гроші надходили на рахунки різних організацій в Швейцарії, після чого переводились на рахунки самих підозрюваних.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас