Samsung готовий заблокувати російські канали в своїх телевізорах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung готовий заблокувати російські канали в своїх телевізорах

Технології&Авто
2088
Компанія Samsung готова заблокувати російські канали в призначених для українського ринку телевізорах з функцією Smart TV, а LG зараз вивчає таку можливість. Про це «Капіталу» повідомили представники компаній.
Минулого тижня голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Юрій Артеменко заявив, що регулятор вже відправив компаніям відповідні запити. Йшлося про блокування посилань на «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», НТВ та інші телеканали, заборонені до трансляції на території України окружним судом Києва. «Російський інформаційний продукт, як вірус, проник в наше життя. Якщо виробники продукції, власники, представники в Україні не розуміють, що загрузли по вуха в російській болячці, ми допоможемо їм це усвідомити», – заявив Артеменко.
Телевізори «порозумнішали» та обходять заборони
Samsung і LG є найбільшими виробниками телевізорів з функцією Smart TV в Україні. За оцінками компанії «Воля», до кінця минулого року в Україні налічувалося понад 500 тис. «розумних» телевізорів, а 60% цього ринку займала Samsung. Аналітики агентства GfK Ukraine стверджують, що продажі «розумних» телевізорів і зараз продовжують рости, на відміну від продажів 3D-телевізорів, наприклад. «Покупці віддають перевагу телевізорам з можливістю спілкування по Skype, доступу в інтернет і різним додаткам», – йдеться в останньому звіті агентства.
Завантажити додатки глядач може з офіційних магазинів компаній-виробників. В магазин вони потрапляють, тільки якщо їх розробники пройшли ряд обов’язкових процедур з перевірки контенту, його легальності та наявності прав власності.
«Можливість доступу до тих чи інших каналів знаходиться не в самій прошивці Samsung Smart TV, а в встановлених додатках», – пояснює маркетинг-менеджер департаменту аудіо- та відеопродуктів «Samsung Electronics Україна» Андрій Чередниченко. За його словами, Samsung може зажадати від розробника додатка привести його зміст у відповідність із місцевим законодавством. В іншому випадку компанія видалить додаток, яке демонструє заборонені до мовлення на території України ТВ-канали.
Втім, до моменту публікації матеріалу офіційний запит від регулятора в компанію так і не надійшов, повідомив Чередниченко.
Заборонене ТВ піде через торренти
У глядача завжди є можливість завантажити з інтернету неофіційні програми, наприклад віджет XSmart, призначений для перегляду торрент-телебачення та іншого контенту в інтернеті. За роботу таких програм, а також за наданий контент виробники телевізорів відповідальності не несуть. Але і як боротися з такими програмами та їх розробниками у разі порушень ними законодавства вендори не знають.
Як раніше писав «Капітал», з аналогічною ситуацією недавно зіткнулися і виробники телевізійних медіаплеєрів, компанії «Телекомунікаційні технології», «Інфосвіт» і iNeXT Europe LTD (ТМ iNeXT). Нацрада зажадала від них прибрати зі заводського програмного забезпечення можливість доступу до серверів, з яких незаконно ретранслюються канали. Але, як повідомив директор «Інфосвіту» Олександр Мараховський, все, що компанія може зробити, – це рекомендувати сервісам прибирати всі можливі посилання на таких мовників.
Віктор Власенко
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас