РФ крок за кроком стає сировинною провінцією Китаю - російський опозиціонер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ крок за кроком стає сировинною провінцією Китаю - російський опозиціонер

Енергетика
2145
Роснефть, опинившись в боргах через санкції, змушена віддати свою частку у видобутку Китаю. Про це на своїй сторінці в Facebook написав російський опозиціонер Борис Нємцов.
“Росія крок за кроком стає сировинною провінцією Китаю. Путін заявив, що китайці стають акціонерами найбільшого в Сибіру Ванкорського родовища нафти із запасами 500 млн тонн та щорічним видобутком 25 млн тонн”, – написав він.
“Роснефть, опинившись в боргах, змушена віддати частку у видобутку Китаю. Через санкції Роснефть не може розплатитися з боргами і продає стратегічні ресурси країни східного сусіда. Скоро вони віддадуть весь Далекий Схід і Сибір. Зате Крымнаш”, – резюмував Нємцов.
Нагадаємо, Росія підтримає плани Китаю стати акціонером Ванкорського родовища у Східному Сибіру. Про це заявив президент РФ Володимир Путін в розмові з прем’єром Держради Китаю Чжаном Гаолі перед початком церемонії, присвяченої початку будівництва газопроводу “Сила Сибіру”, повідомляється на сайті Кремля. По трубопроводу російський газ буде транспортуватися в Китай; очікується, що прямі поставки почнуться в 2019 році.
Ванкорське родовище, розташоване в Красноярському краї, було відкрито у 1988 році і є одним з найбільших нафтових родовищ, розвіданих на суші за останні чверть століття. Воно також вважається найбільшим у Східній Сибіру. Початкові видобувні запаси Ванкора становлять 500 млн нафти і конденсату, а також понад 180 млрд кубометрів газу.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас