НБУ заборонив видачу іноземної валюти в Україні за платіжними картками, Кабмін активно розробляє графіки віялових відключень електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ заборонив видачу іноземної валюти в Україні за платіжними картками, Кабмін активно розробляє графіки віялових відключень електроенергії

3024
НБУ заборонив видачу іноземної валюти в Україні за платіжними картками – для резидентів і нерезидентів
Нацбанк з 2 вересня заборонив видачу іноземної валюти за платіжними картками. Відповідні рішення закріплені постановою НБУ №540 від 29 серпня 2014 року. “Видача готівки в межах України за електронними платіжними засобам, емітованими як резидентами, так і нерезидентами, здійснюється в гривнях”, – вказується в документі.
Валютні котирування на міжбанку знову пішли вгору – нові гойдалки
Протягом дня курс покупки долара США показував значення в 12.70, що було досить оптимістичним початком дня, але це виявилося лише “дно”, після якого курси валют знову пішли вгору.
Останні котирування цього дня:
Долар США – 13,1000/13,5000
Євро – 17,1477/17,7390
Російський рубль – 0,3503/0,3626
Австралія ввела нові санкції проти оборонного, фінансового та нафтогазового секторів Росії
Уряд Австралії в понеділок розширило санкції проти Росії у сфері оборони, фінансів і нафтогазової промисловості, повідомляє австралійська телерадіокорпорація Ей-Бі-Сі. За її даними, нові заходи передбачають заборону на експорт до Росії озброєнь, обладнання для нафтогазової сфери, обмеження доступу державних банків РФ на австралійський ринок капіталу, а також заборону на інвестиції в Крим чи на торгівлю з республікою.
Немов у 90-х: Міненерго активно розробляє графіки віялових відключень електроенергії
Як передає прес-служба “Прикарпаттяобленерго”, Міністерство енергетики та вугільної промисловості наказало енергопостачальним компанія розробити графіки віялових відключень світла. “Прикарпаттяобленерго” повідомляє про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, так, як це було в 90-х роках, у зв’язку з виникненням дефіциту потужностей в об’єднаній енергосистемі України. Виконуючи рішення державного підприємства “Національна енергокомпанія України “Укренерго” і профільного міністерства, енергетики змушені вводити так звані графіки аварійних відключень з метою економії палива.
Офіційний курс долара в Росії вперше в історії подолав 37 рублів
Офіційний курс долара до рубля, встановлений Банком Росії з 2 вересня 2014, виріс на 36,29 коп. і склав 37,2945 руб./дол. Таким чином, офіційний курс американської валюти вперше в історії подолав психологічно важливу позначку в 37 рублів. Офіційний курс євро виріс на 33,62 копійки і впритул наблизився до позначки в 49 руб./євро – з 2 вересня курс європейської валюти встановлено на рівні 48,9677 руб./євро. Втім, до абсолютного рекорду євро поки ще далеко – 18 березня 2014 року офіційний курс євро був встановлений ЦБ РФ на позначці в 50,9442 руб./євро.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас