Росія програла "гібридну війну", в Україну прийшла велика війна, якої Європа не бачила з часів Другої світової - глава Міноборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія програла "гібридну війну", в Україну прийшла велика війна, якої Європа не бачила з часів Другої світової - глава Міноборони

Казна та Політика
6069
Росія програла “гібридну війну” проти України, але перед українською державою стоїть завдання вибудувати сильну оборону проти РФ, заявляє міністр оборони України Валерій Гелетей.
“Росія програла гібридну війну Україні. Наші Збройні сили впевнено тіснили банди російських найманців, знищували диверсантів і спецназівців. Саме тому Кремль змушений був перейти до повномасштабного вторгнення своїх регулярних військ на територію Донбасу. Сьогодні ми вже маємо справу з дивізіями і полками. Завтра це можуть бути корпуси”, – написав глава Міноборони на своїй сторінці у Фейсбуці в понеділок.
За його словами, операція по звільненню сходу України “від терористів” завершена. “Ми повинні терміново вибудовувати оборону від Росії, яка намагається не тільки закріпитися на територіях, раніше окупованих терористами, але і здійснювати наступ на інші території України”, – упевнений В. Гелетей.
Він підкреслив, що в Україну “прийшла велика війна, якої Європа не бачила з часів Другої світової”, а також висловив думку, що втрати “будуть обчислюватися не сотнями, а тисячами, навіть десятками тисяч”. Крім того, за словами міністра, згідно з неофіційними каналами, російська сторона вже кілька разів погрожувала, що “в разі продовження опору вони готові застосувати проти нас тактичну ядерну зброю”.
В.Гелетей також зазначив, що для того, щоб вистояти, Україні необхідна “повна консолідація усіх наявних сил”. Він також назвав заклики зняти з посади начальника Генерального штабу генерала Віктора Муженко “російською провокацією”, зазначивши, що саме цей начальник українського Генштабу є “архітектором українських перемог на сході”.
“Якби не російське вторгнення, ми б неминуче завершили активну фазу АТО вже на початку жовтня, звільнивши всю територію”, – упевнений міністр.
За його словами, кадрові зміни повинні бути спрямовані на посилення, а не на ослаблення армії. “За останній тиждень від командування були відсторонені 6 офіцерів. На їх місце поставлені молоді командири, які довели свою боєздатність”, – додав він.
В.Гелетей також закликав українців відмовитися від панікерства і показати, що вони не збираються здаватися. “Це – наша Велика Вітчизняна війна, і ми в ній неодмінно переможемо”, – підсумував він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас