Навчальний рік не розпочався в 900 школах Донбасу - РНБО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навчальний рік не розпочався в 900 школах Донбасу - РНБО

Казна та Політика
189
Через бойові дії 1 вересня не змогли прийняти учнів більше 900 шкіл на Донбасі. Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО, полковник Андрій Лисенко.
За словами О.Лисенка, це означає, що близько 10 тисяч українських учнів не зможуть сьогодні почати навчальний рік. Одночасно навчальний рік розпочався у дітей у звільнених містах.
“Крім того, військові Державної спеціальної служби транспорту України до Дня знань подарували дітям Слов’янська оновлені школи. Всього за три тижні військові 1 об’єднаного загону, що дислокується на Львівщині, відновили зруйновані бойовиками три школи і дитсадок (ЗОСШ №16, ЗОСШ №10, ЗОСШ №6 і дитячий сад №30)”, – повідомив О.Лисенко.
За словами представника ІАЦ РНБО, військові відновили фасади, відремонтували пошкоджені приміщення, замінили двері, вікна і склопакети, а також привели в порядок зовнішній вигляд пошкоджених бандитами шкільних будівель.
Військовослужбовці власноруч зробили для школярів патріотичні стенди з державною символікою, віршами та висловлюваннями українських письменників. У відновлених школах свої перші уроки сьогодні відвідали понад 200 першокласників Слов’янська.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас