Туреччина надасть техдопомогу українським військовим госпіталям і допоможе у відновленні інфраструктури Слов'янська і Краматорська — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина надасть техдопомогу українським військовим госпіталям і допоможе у відновленні інфраструктури Слов'янська і Краматорська

Світ
467
Уповноважений з прав людини Верховної Ради Валерія Лутковська домовилася з координатором програми Агентства зі співпраці та координації Радміну Туреччини Хаджі Байрамом Болатом про надання технічної допомоги для українських військових госпіталів, в яких проходять лікування військовослужбовці, які беруть участь в зоні проведення АТО на сході України.
“Крім цього важливого напрямку нашої взаємодії, з Турецьким агентством досягнута домовленість про співпрацю в сприянні відновлення соціальної інфраструктури у звільнених від терористів районах Донецької та Луганської областей, зокрема, в містах Слов’янську і Краматорську. Йдеться, насамперед, про відновлення дитячих садків, шкіл, закладів охорони здоров’я та інше”, – цитує В.Лутковську прес-служба омбудсмена в понеділок.
За її словами, під час розмови представник турецького агентства висловив готовність надати технічну допомогу військовим госпіталям в Україні, зокрема, шляхом їх обладнання сучасною медичною технікою.
Він також розповів про діяльність Турецького агентства зі співпраці та координації в Україні, яка почалася в 1997 році в рамках підписаного “​​Меморандуму між Кабінетом міністрів України та Урядом Турецької Республіки про погодження переліку проектів про технічне та фінансове співробітництво”.
Це, зокрема, реалізація таких проектів як придбання житла для кримських татар, забезпечення водопостачанням південних районів України, розвиток інфраструктури закладів освіти, співпраця з міжнародним фондом “Діти Чорнобиля – за виживання” та інші.
На завершення сторони домовилися про активізацію співробітництва Офісів омбудсменів України та Туреччини як важливих інституцій в процесі розширення двостороннього співробітництва та співпраці між країнами Чорноморського регіону.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас