Путін дав старт будівництву газопроводу в Китай - обіцяє побудувати через 4 роки і "всього за 770 млрд руб" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін дав старт будівництву газопроводу в Китай - обіцяє побудувати через 4 роки і "всього за 770 млрд руб"

Енергетика
1329
Володимир Путін прибув до Якутська для участі в урочистій церемонії початку будівництва нового магістрального газопроводу “Сила Сибіру”, поставки по якому від Чаяндінского родовища забезпечать економіку Китаю російським газом протягом 30 років.
Для будівництва газопроводу будуть використовуватися російські труби. Вартість проекту – понад 770 млрд руб.
Початок видобутку газу на Чаяндінскому родовищі заплановано на кінець 2018 року. До цього часу відбудеться введення в експлуатацію першочергової ділянки ГТС “Сила Сибіру” від Чаяндінского родовища до м. Благовещенська і першочергових газопереробних потужностей. Це дозволить в 2019 році розпочати прямі поставки газу в Китай відповідно до зобов’язань, передбачених підписаним контрактом.
“Сила Сибіру” – газотранспортна система, що передбачає транспортування газу Якутського і Іркутського центрів газовидобутку на Далекий Схід Росії та в Китай.
Для виділення з газу цінних компонентів (зокрема, гелію і етану) в Амурській області “Газпром” побудує Амурський газопереробний завод.
Облаштування газового покладу Чаяндінского родовища і будівництво Амурського ГПЗ почнеться в 2015 р
“Західний” маршрут передбачає поставку в Китай газу родовищ Західного Сибіру.
21 травня 2014 р. “Газпром” і Китайська національна нафтогазова корпорація підписали договір купівлі-продажу газу по “східному” маршруту. Договір укладено строком на 30 років і він передбачає поставку російського газу в КНР в обсязі 38 млрд куб. м газу в рік.
“Східний” маршрут передбачає поставку в КНР російського природного газу Якутського і Іркутського центрів газовидобутку по магістральному газопроводу “Сила Сибіру”.
Базовим для створення Якутського центру газовидобутку є Чаяндінське нафтогазоконденсатне родовище. За розміром запасів (категорій С1 + С2) воно відноситься до категорії унікальних: порядка 1,45 трлн куб. м газу і близько 93 млн тонн рідких вуглеводнів (які добуваються). При повному розвитку на родовищі видобуватимуть до 25 млрд куб. м газу і не менше 1,5 млн тонн нафти на рік.
В Якутії “Газпрому” також належать ліцензії на Соболох-Неджелінське, Верхнєвілючанське, Тас-Юряхське і Средньотюнгське родовища.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас