Лукашенко зробив життя українців-переселенців в Білорусі простішим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко зробив життя українців-переселенців в Білорусі простішим

Світ
2441
Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ «Про перебування громадян України в республіці Білорусь» , згідно з яким українцям спрощуються умови перебування на території Білорусі.
Про це повідомили в прес-службі президента Білорусі.
«Указ прийнятий в зв’язку зі збільшенням кількості громадян України, які прибувають в Білорусь з Донецької та Луганської областей, правовий статус яких в Білорусі в соціальній і трудовій сферах потребує врегулювання», – йдеться в записці до указу.
Даний указ спрощує процедуру призначення держдопомог громадянам України, а також дозволяє забезпечити українцям право на здобуття дошкільної, загальної середньої та спеціальної освіти нарівні з неповнолітніми громадянами Білорусі.
Також даний указ звільняє українців від необхідності представляти в установи освіти в цілях зарахування їх неповнолітніх дітей документів, які не можуть бути представлені з об’єктивних причин, що дозволить дітям продовжити освіту і отримати доступ до заходів соціального захисту учнів (користування підручниками і навчальними посібниками, забезпечення харчуванням; забезпечення місцями для проживання в гуртожитках; транспортне забезпечення та інше).
Крім того, українці звільняються від сплати держмита за видачу дозволів на залучення в Білорусь іноземної робочої сили і спеціальних дозволів на право заняття трудовою діяльністю в цій державі.
При цьому термін прийняття рішення про видачу (відмову у видачі) спеціальних дозволів на право заняття трудовою діяльністю в Республіці Білорусь громадянам України не може перевищувати п’яти робочих днів, а термін надання висновку про можливість (неможливість) їх залучення – двох робочих днів.
Нагадаємо, сьогодні, 1 вересня, в Мінську відбудуться тристоронні переговори щодо врегулювання ситуації на сході України.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас