Barclays позбавляється від неприбуткових активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Barclays позбавляється від неприбуткових активів

Фондовий ринок
291
Третій за капіталізацією банк Іспанії Caixabank SA купив у Barclays Plc підрозділ, що обслуговує фізичних осіб, за 800 млн євро, повідомляється в документах, спрямованих Barclays Лондонській біржі.
Загальна сума операції, яка, як передбачається, буде укладена до кінця 2014 року або на початку 2015 року, може варіюватися в залежності від коливань вартості активів, які оцінюються Barclays в 22,5 млрд євро.
Послугами іспанського підрозділу користуються 550 тис. клієнтів, воно має в своєму розпорядженні 260 офісів, штат налічує 2,4 тис. співробітників. Barclays продає свій іспанський бізнес в рамках стратегії, що припускає позбавлення від найменш прибуткових активів.
Зокрема, економісти вважають, що закордонним фінансовим компаніям складно конкурувати на ринку банківського обслуговування приватних осіб в Іспанії, де лідирує трійка місцевих банків, в яку, крім Caixabank, входять Banco Santander і BBVA. Раніше свій підрозділ в країні місцевим Banco de Sabadell продав інший британський банк, Lloyds Banking Group.
Найбільші банки Європи нарешті виводять сотні мільярдів “поганих” активів на продаж на тлі зростаючої конкуренції серед покупців і тиску з боку регулюючих органів. Хвиля угод може стати благом для економіки регіону, якщо банки вивільнять капітал, щоб збільшити кредитування.
Банки на чолі з Barclays, що базується в Лондоні, включаючи UniCredit SpA в Мілані і Credit Suisse Group AG в Цюріху, перенесли напрямки бізнесу, безнадійні кредити та неефективні інвестиції в підрозділи, які будуть продані або закриті. Такі активи виросли на 65% з кінця 2013 р до суми в більш ніж $ 1,72 трлн згідно з даними Bloomberg.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас