У Криму сталося масове нічний відключення електрики: місцева влада назвали це "диверсією України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму сталося масове нічний відключення електрики: місцева влада назвали це "диверсією України"

Енергетика
3398
В.о. глави самопроголошеної Республіки Крим Сергій Аксьонов вважає, що відключення електроенергії в ряді регіонів Криму, яке сталося в ніч з 31 серпня на 1 вересня, є черговою диверсією з боку українських властей. Про це він заявив сьогодні журналістам у Сімферополі, повідомляє Кримінформ.
“Це чергова диверсія з боку України, спрямована на те, щоб зірвати можливість нашим школярам підготуватися до початку навчального року. Це мерзенна ситуація, на інше вони не здатні”, – зазначив Аксьонов.
Він також повідомив, що раніше, під час зустрічі з керівниками профільних відомств Криму, він попереджав, що подібна ситуація може бути здійснена до 1 або 14 вересня, в той момент, коли потрібна найбільша мобілізація енергоресурсів.
“Сьогодні енергопостачання відновлено повністю. Можливо, будуть неконтрольовані відключення в житловому приватному секторі. Всі системи життєзабезпечення працюють на резервному живленні”, – сказав Аксьонов.
За його словами, якщо ситуація не стабілізується і не буде відновлено повне енергопостачання, Крим перейде на резервні системи забезпечення електрогенерації, які дозволять дати 700 мВт на добу.
“Максимальний пік споживання для Криму – 800-850 мВт. Всі об’єкти будуть працювати стабільно”, – запевнив в.о. глави республіки.
Аксьонов також повідомив, що Україна на сьогоднішній день постачає на півострів 150 мВт по одній лінії електропередач з чотирьох, які йдуть з території України до Криму. За його словами, українська влада повідомила, що відновить повне енергозабезпечення Криму сьогодні до 20:00.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас