АМКУ зобов'язав МОЗ усунути порушення у сфері держзакупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ зобов'язав МОЗ усунути порушення у сфері держзакупівель

Казна та Політика
126
Антимонопольний комітет України за результатами розгляду скарги вітчизняного виробника ТОВ “Валартін Фарма” щодо встановлення Міністерством охорони здоров’я України дискримінаційних вимог у документації конкурсних торгів на закупівлю препаратів проти вірусного гепатиту, своїм рішенням зобов’язав МОЗ усунути порушення. Про це йдеться на офіційному сайті АМК.
Зокрема, у своєму рішенні АМК вказує на те, що діючі положення документації конкурсних торгів МОЗ порушують низку вимог українського законодавства.
Процедура закупівель лікарських засобів для хворих на хронічні вірусні гепатити припинена до тих пір, поки МОЗ не внесе відповідні зміни до тендерної документації.
Незважаючи на те, що рішення АМК ухвалив ще 6 серпня, ніяких заходів з боку МОЗ щодо усунення порушень досі прийнято не було.
Нагадаємо, за даними Центру протидії корупції, Міністерство охорони здоров’я досі не провело жодного тендера, а тому, станом на початок вересня, в країні критична ситуація із закупівель багатьох лікарських препаратів.
За словами голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, МОЗ спеціально затягнув тендерні процедури, щоб уже не було часу коригувати ціни.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас