НАТО розмістить 5 баз в Естонії, Латвії, Литві, Польщі та Румунії і створить "особливий швидкий спецназ" - щоб протистояти РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО розмістить 5 баз в Естонії, Латвії, Литві, Польщі та Румунії і створить "особливий швидкий спецназ" - щоб протистояти РФ

Світ
1230
НАТО визнає Росію “загрозою євроатлантичній безпеці” і створить п’ять баз в країнах колишнього Варшавського договору. Про такі подробиці підготовленого до саміту НАТО на наступному тижні плану заявляє німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Багатонаціональним базам в Естонії, Латвії, Литві, Польщі та Румунії передадуть озброєння, включаючи танки. На території кожної бази завжди буде від 300 до 600 військових, повідомив виданню неназваний високопоставлений чиновник. Крім того, НАТО буде дислокувати в цих п’яти країнах невелику кількість бойових військ за принципом ротації. На регулярних навчаннях за участю кількох тисяч військових тренуватимуться захищатися від нападів Росії.
Також мають бути створені сили швидкого реагування з 4 тисяч осіб, яких можна буде швидко відправити на схід у разі нападу або введення ворожих військ, пише газета.
У плані дій, який підготували до саміту посли всіх 28 країн-членів НАТО і який вважається секретним, дії Росії в Україну аналізуються як “гібридна війна”, йдеться в статті. Подальші подробиці реагування на це мають розробити до кінця року планувальники штабів НАТО.
Нагадаємо, головнокомандувач союзних сил НАТО в Європі, американський генерал Філіп Брідлав заявив, що на саміті Північноатлантичного альянсу на наступному тижні поставить питання про загрозу від Росії, яка вторглася в материкову частину України.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас