Другий російський "гумконвой" може зайти в Україну на залізничному транспорті в найближчі 10 днів після узгодження - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Другий російський "гумконвой" може зайти в Україну на залізничному транспорті в найближчі 10 днів після узгодження - ДФС

Казна та Політика
923
Другий російський “гуманітарний конвой” може зайти в Україну з використанням залізничного транспорту через пункт пропуску “Гуково” протягом найближчих 10 днів, в разі погодження всіх необхідних процедур українською і російською сторонами, повідомив заступник глави Державної фіскальної служби України Анатолій Макаренко.
МЗС РФ звернулося з нотою до МЗС України з тим, щоб проінформувати нас про підготовку російською стороною чергового так званого “гуманітарного конвою”. За пропозицією російської сторони, можливо, це буде залізничний вид транспорту. Тому зараз нами опрацьовуються можливі варіанти роботи з цим гуманітарним конвоєм. Головна умова митної служби ГФС України – одержувачем повинен бути Червоний Хрест, як і було домовлено”, – сказав він журналістам у п’ятницю.
А.Макаренко підкреслив, що російська сторона не повинна порушувати митні та прикордонні процедури Україні, “як вона зробила це в попередній раз: з 280 авто, заявлених як гуманітарний вантаж, митні процедури пройшло тільки 34 авто, частина (197 автомобілів) зайшла на територію Україна без виконання митних процедур”.
“Ми готові до такої роботи і якщо буде прийнято таке рішення – митна і прикордонна служби готові. Поки опрацьовується пункт пропуску, якщо це буде залізничний транспорт – пункт пропуску “Гуково”, що в 30 км від Ізварине. У нас там розміщена група прикордонників та митників, і ми готові цією групою провести оформлення і залізничних складів. Судячи з динаміки, я думаю, вже в найближчі 10 днів це все буде”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас