В Україні зростає виробництво дитячого харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зростає виробництво дитячого харчування

Особисті фінанси
439
Український клуб аграрного бізнесу відзначає збільшення виробництва дитячого харчування на 24,6%, або на 1,6 тис. тонн до 8,1 тис. тонн в 2013 році порівняно з 2012 роком.
Про це йдеться в повідомленні УКАБ.
“За даними асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”, виробництво дитячого харчування в Україні в 2013 році склало 8,1 тис. тонн, що на 2,7 тис. тонн або 49,7% більше, ніж у 2011 році, що свідчить про поступове відновлення галузі після значного спаду виробництва в 2010 році. Однак імпортна продукція все ще становить значну частку у внутрішньому споживанні – близько 72%. Для порівняння в 2009 році імпортна частка в структурі споживання становила 49,1%”, – йдеться в повідомленні.
У 2012 році виробництво дитячого харчування склало 6,5 тис. тонн.
Згідно з повідомленням, за останні три роки спостерігалося як збільшення виробництва і незначне зменшення імпорту (на 0,3%), так і збільшення експорту української продукції дитячого харчування на 4,9% до 3,7 тис. тонн (в 2013року)
Зокрема, мова йде про продукцію молочної, м’ясної галузей, яка призначалася для харчування дітей, продукти, упаковані для роздрібної торгівлі, овочі, джеми і суміші.
Так, найбільшу частку в структурі імпорту складають продукти для роздрібної торгівлі (близько 70,7%), а в структурі експорту – суміші (близько 96,8%).
“Варто зазначити, що на значну присутність імпортної продукції дитячого харчування впливає високий попит на неї з боку українських споживачів, адже переважна більшість покупців таких продуктів, опитані агентством AgriSurvey, схиляється до думки, що імпортна продукція має вищі показники якості, ніж продукція українського виробництва” , – повідомив експерт асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Ігор Остапчук.
За його словами, девальвація гривні робить українську продукцію більш конкурентною з точки зору ціни, що може сприяти зростанню споживання вітчизняних продуктів дитячого харчування.
При цьому Остапчук зазначив, що без змін ціна реалізації вітчизняних продуктів не залишиться через підвищення цін на виробничі ресурси, проте її зростання буде менше, ніж імпортної продукції.
У той же час, за його словами, враховуючи контекст розвитку зовнішніх відносин між Україною і Російською Федерацією, існує ймовірність заборони експорту української продукції в цю країну, що матиме негативний вплив, адже близько 74,1% від загального експортного обсягу продуктів дитячого харчування поставлялося на ринок цієї країни.
Як повідомлялося раніше, Міністерство аграрної політики та продовольства відзначає зростання виробництва дитячого харчування в 2013 році.
За даними міністерства, в 2012 році виробництво дитячого харчування збільшилося на 21,6%, або на 4,3 тис. тонн до 24,2 тис. тонн.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас