Швеція закупить для своїх ВПС 60 нових багатоцільових винищувачів Saab JAS 39E Gripen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швеція закупить для своїх ВПС 60 нових багатоцільових винищувачів Saab JAS 39E Gripen

Світ
668
Уряд Швеції має намір закупити для НД країни 60 нових модернізованих багатоцільових винищувачів Saab JAS 39E Gripen. Про це повідомив телеканал СВТ.
Як повідомлялося раніше, плани кабінету міністрів щодо посилення ЗС країни повинні були частково фінансуватися за рахунок угоди з продажу 22 літаків цієї моделі Швейцарії, яка в травні цього року на референдумі проголосувала проти закупівлі винищувачів у Швеції. Тепер військове замовлення буде повністю оплачене міноборони королівства, що означає збільшення витрат на сотні мільйонів євро.
В інтерв’ю телеканалу міністр оборони Карін Енстрем відзначає, що “уряд розділяє точку зору міноборони про необхідність підтримки оперативної спроможності ЗС країни”. Енстрем також обіцяє, що джерела фінансування держзамовлення будуть розкриті восени цього року.
Рішення уряду про закупівлю 60 винищувачів підтримує найбільша опозиційна Соціал-демократична партія, в той час як Ліва партія (ЛП) і Партія охорони навколишнього середовища незгодні з ним.
“Мені здається, це погане рішення напередодні парламентських виборів”, – каже лідер ЛП Юнас Шестедт, відзначаючи зростання вартості проекту після відмови від участі в ньому Швейцарії.
Парламентські вибори в Швеції пройдуть 14 вересня. Результати останніх опитувань громадської думки свідчать про те, що після голосування до влади прийде опозиція.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас