Як крадуть у Росії: замголови Ростуризму звинуватили в розкраданні 28 мільярдів рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як крадуть у Росії: замголови Ростуризму звинуватили в розкраданні 28 мільярдів рублів

Кримінал
1006
Замголови Ростуризму Дмитра Амунца звинуватили в розкраданні 28 мільярдів рублів у ЗАТ «Международный промышленный банк». Про це повідомляє офіційний представник Слідчого комітету Росії (СКР) Володимир Маркін.
За словами Маркіна, Амунцу інкримінується злочин за статтею «пособництво в привласненні або розтраті в особливо великому розмірі». СКР намір клопотати про його взяття під варту.
Раніше стало відомо, що обвинувачення в розкраданні 28 мільярдів рублів у «Межпромбанка» було пред’явлено і керуючому Краснопресненським відділенням Сбербанку Олександру Діденку. Йому інкримінується стаття «привласнення або розтрата в особливо великому розмірі». В даний час Діденко заарештований.
За версією слідства, голова виконавчої дирекції Межпромбанка Олександр Діденко та генеральний директор ЗАТ «ОПК Девелопмент» Дмитро Амунц створили організовану групу, яка в 2008-2009 роках здійснювала розкрадання у банку. 26 серпня 2014 р. вони були затримані.
Межпромбанк був визнаний банкрутом 30 листопада 2010 року. В 2011-му СКР порушив кримінальну справу за фактом навмисного банкрутства банку. В грудні 2013 року засновника Межпромбанка Сергія Пугачова заочно звинуватили в організації присвоєння та розтраті. Після цього банкіра оголосили в міжнародний розшук.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас