Віце-президент Європарламенту пропонує "обвалити ціни на російські енергоносії" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-президент Європарламенту пропонує "обвалити ціни на російські енергоносії"

Енергетика
2260
Західний світ має відреагувати на відкриту агресію Росії проти України: діяти на зменшення цін на енергоносії та виключити російський рубль з міжнародних фінансових розрахунків.
Так вважає віце-президент Європейського парламенту Ришард Чарнецький.
“Потрібні санкції у вигляді неконвертованості рубля та дії задля максимального зменшення цін на нафту та газ. Бо наслідки цього Росія відчує дуже сильно, значно більше, ніж персональні санкції”, – сказав він, відповідаючи на питання, що зараз повинен зробити Захід.
Депутат (представник Польщі) висловив надію, що у західних держав вистачить “здорового глузду”, аби вжити таких заходів.
Чарнецький акцентував, що на агресію росіян повинні “одним голосом” відреагувати усі міжнародні інституції, серед яких він згадав ООН, НАТО та ОБСЄ. “Це останній момент на рішучу реакцію” -, додав політик, котрий представляє опозиційну у Польщі партію “Закон та справедливість”.
Сьогодні президент Петро Порошенко заявив про неприховане введення російських регулярних військ на територію України. Росія, котра є одним із найбільших у світі продавцем нафти та газу, утримується на плаву за рахунок їх продажу, але різке падіння цін на енергоносії може призвести до істотних проблем із фінансуванням бюджету країни, пише видання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас