Туреччина вирішила прискорити переговорний процес з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина вирішила прискорити переговорний процес з ЄС

Світ
1085
Глава МЗС Туреччини Ахмет Давутоглу, який залишає свою посаду, заявив про те, що за останні п’ять років зовнішньополітичне відомство стало сильніше. У своїй промові він вказав, що у країни тепер є всі можливості для більш активного ведення переговорів з ЄС.
«Нам потрібно прискорити переговорний процес з Євросоюзом. Сьогодні у нас вже є сили для цього. І зараз прийшов час перейти на біг (в напрямку цієї мети). Я повністю впевнений, що цей процес буде продовжений », – сказав він. Давутоглу, який отримає від президента розпорядження сформувати уряд, заявив, що за п’ять років його керівництва міністерством закордонних справ, воно пережило великі реформи і стало сильніше.
«Ми зробили потужний кидок вперед. Ми на 42% збільшили кількість наших іноземних диппредставництв. Як мінімум вісім сусідніх з нами країн переживають серйозну кризу. Наше головне завдання – вести мову про мир. Щоб увійти в десятку найрозвиненіших економік світу, Туреччині необхідно створити навколо себе пояс стабільності», – сказав Давутоглу. Він також зазначив, що з його приходом змінилося розуміння цілей турецької дипломатії. «Я сказав тоді, що не хочу бачити на засіданнях і форумах пасивних дипломатів», – нагадав міністр.
Він заявив, що з його відходом така активна робота МЗС, для якої «не вистачає 24 годин на добу», продовжиться в колишньому темпі.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас